Concurs Local de Biliard in fiecare Sambata, de la ora 12:00

Concurs Local de Biliard in fiecare Sambata, de la ora 12:00

Concursul local de biliard este un eveniment ce se desfasoara in fiecare Sambata. Inscrierile se fac intre orele 11:30 si 11:55, iar concursul incepe la ora 12:00. Taxa de inscriere la concurs este de 30 de lei, iar finalistii au parte de premii in bani.

    De la infiintarea clubului Eurobiliard in 1998, pasionatii jocului de billiard se intalneau in cel mai frumos club de billiard pe care il are judetul Brasov si isi doreau sa concureze unul impotriva altuia pentru a vedea cine este cel mai bun, dar acest lucru se intampla foarte rar. Insa, in anul 2011, o data cu schimbarea patronului, un om foarte pasionat de biliard, lucrurile s-au schimbat. Astfel a aparut concursul local de billiard, unde jucatori amatori de billiard din orasul Brasov si din orasele apropiate veneau saptamanal sa se dueleze pe postav, intr-un cadru organizat unde bunul simt si fair-play-ul predomina.

    Concursul a avut parte, si inca are, de numerosi jucatori de toate nivelurile si toate varstele, cel mai tanar concurent avand numai 9 ani cand a participat pentru prima data. Datorita acestui concurs pasionatii jocului au invatat sa se poate civilizat la masa de billiard, au invatat reguri noi, jocuri noi, s-au legat prietenii, dar cel mai important nivelul de joc a crescut cu mult. Jucatorii au invatat ca si biliardul este un sport unde trebuie sa fi fair play, sa gandesti fiecare lovitura, sa calculezi intensitatea sau sa controlezi efectul pe care il imprimi bilei albe astfel incat sa nu-i oferi adversarului oportunitatea sa mai vina la masa de joc si nu in ultimul rand sa-ti respecti adversarul.

    In fiecare an se tine cont de participarea fiecaruia la concurs prin intermediul unui clasament, iar la final de an competitional, in luna Decembrie, castigatorul campionatului primeste un trofeu cu care sigur se va mandri familiei si prietenilor. Tot in acea perioada se organizeaza Cupa Concursului Local, unde cei care au participat de-a lungul anului la concurs pot participa si pot castiga medalii, cupe si premii in bani.

    Anul care este pe sfarsite am jucat alternativ o saptamana bila 10, iar o saptamana bila 9, jocuri care sunt un pic mai complexe dacat clasicul joc de bila 8 (freeball), insa incepand cu anul 2017 acest joc indragit de multi dintre jucatorii amatori o sa revina in peisaj si astfel si ei se vor putea duela pentru a vedea cine este de fapt cel mai bun!‚Äč